aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
PETR MUK A MY V ROCE 2012 – A DÁL

Končí další sezóna, v níž jsme si mohli Petra připomínat jen vzpomínkami, ale naštěstí jich nebylo málo. Jeho podstatnou úlohu v klasickém Oceánu zachytilo jarní DVD/CD z Valdštejnské zahrady. Březnové setkání Spolu 2012 v pražském klubu Hvězda naznačilo další možnosti práce s Petrovým odkazem. Televize Barrandov nabídla několik coverů písní z Mukova repertoáru a natočila jeho potěšitelně sledovaný profil. V srpnové Kouřimi se v rámci městské akce podařilo připravit vydařenou koncertní show p. m. bandu s řadou hostů. Rádia sice nerotují Petrovy songy dvacetkrát denně, ale stále je tam slýcháme. FB stránka se sune k hranici 11500 přátel. Je to dost?

Je intimní věcí každého z nás, jak si definuje aktuální vztah k Petrovi jako zpěvákovi či příteli. Pro někoho vše skončilo jeho fyzickým odchodem. Může při poslechu krásné muziky v soukromí rekapitulovat, a to je pro něj ta nejsilnější chvíle souznění. Petr byl ovšem také právem oblíbeným zpěvákem mnohých, jeho hlas mají v paměti uloženy desetitisíce návštěvníků koncertů a statisíce kupců desek a videí se záznamy. Nemáme si tedy už společně připomínat jeho minulé úspěchy, hledat zajímavé dokumenty, skládat mozaiku dokladů Petrova života a práce, a tím také potřebně udržovat jeho jméno v obecném povědomí?

Jsem přesvědčen, že ještě mnohé čeká na doplnění a objevení. Jsem si jist, že Mukova hudba si zasluhuje trvalou pozornost tak, jak se to děje na celém světě ve chvíli, kdy se navždy uzavře aktivní kariéra mimořádného umělce. Považuji proto za nutné stále bojovat s neúprosným heslem Sejde z očí, sejde z mysli. Pokud nás totiž na těchto stránkách tolik a dobrovolně spojuje zájem o Petra, pak jeho muzika stále hlasitě zní a jeho poselství do budoucna platí.

Díky vám všem za to.
Karel


Vloeno: 16.12.2012 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka