aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
Příjemné ohlédnutí za sezónou 2004 / 2005

Petr pokračoval ve ztvárnění titulní úlohy muzikálu Galileo pro pražské divadlo Kalich. Únorová česká derniéra ovšem neznamená definitivní rozloučení s touto krásnou a pro Petra důležitou rolí. Ještě přinejmenším tento podzim totiž prožije v kostýmu geniálního astronoma: to potěšení ho vidět ale bude mít už jen Slovensko. Další dvě nabídky do prominentních produkcí Petr nerad odmítl s přihlédnutím k fůře sólových závazků. Kardinálské roucho tedy neoblékl, Tajemství tentokrát nepomohl rozluštit, ale práce na zajímavých projektech scénického typu se do budoucna určitě nezříká.

Podzimní událostí bylo nepochybně zejména vydání nového minialba Oh L´Amour a retrospektivního DVD Zrcadlo, v obou případech dnes už prodejním ohlasem zlatých. Erasurovské cover poděkování za inspirace i přátelství dalo našim rádiím a TV k dispozici hned dva další nezaměnitelně Petrovy hity, totiž Láska tě spoutá a titulní Oh L´Amour - ještě dnes je ostatně najdete v české rádiové Top 50.

Speciální L´Amour Tour 2004, se skvělým vrcholem v prosincové Lucerně, se nečekaně proměnilo i v L´Amour Tour 2005. Tak velký byl totiž zájem pořadatelů, a hlavně spokojených diváků o dobře promyšlené a hostujícími Gapeels ozvláštněné koncertní vystoupení. Končilo se tedy až letos v červnu...

Také medailí bylo opět dost! Bronzový Český slavík Mattoni, druhé místo v televizní anketě TýTý a trojice nejlepších v Andělích Akademie jsou už po několikáté za sebou důkazem Petrovy všeobecné popularity i respektu v hlasování lidí z hudební branže.

Co bylo dál? Příjemně připomenuté, ale mediálně úmyslně neglorifikované čtyřicátiny, něco soukromých turbulencí, bulvárem bohužel nepřehlédnutých, maturita jedné z dcer, koleno v ortéze po sportování, ale především zpívání, zpívání a zase zpívání, protože to je to nejhlavnější.

A co bude? Už od ledna se líhnou nové písně, od března jich má šest demo podobu a právě teď jsou Petr s Michalem Šetkou (a s texty Honzy Dvořáka) ve studiu, aby dokončili rozdělané, začali již tušené a objevili dosud neznámé pro nové album, logicky předběhnuté singlem. Do té doby rozhodně moc času na dovolenou nebude, ale přinejmenším tradiční rodinné Lipno a dobrodružně potápěčský Jadran si Petr určitě ujít nenechá.

První rádiová píseň v září a celá deska v říjnu? To se teprve uvidí, ale jasné je už teď, že Petrova talentem, prací, zkušenostmi a léty úspěchu podložená hvězdnost není jen sezónním zbožím, lekajícím se každého dalšího měsíce po bleskově supersnadném začátku kariéry. Pokud ovšem za sezónnost snad nepovažujete fakt, že Petr právě vstupuje do té již 20. oceánsko-shalomsko-sólové!


Vloeno: 28.06.2005 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka