aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
Info Říjen 2005

PRÁZDNINY?

Otazník je vskutku namístě: tentokrát se opravdu příliš nekonaly! Většinu letního času totiž zcela očekávaně spolkly přípravy Petrova nového albového projektu. Písničky se samosebou líhly už dlouho, ale definitivnější studiovou podobu, včetně textů a aranží, dostávají až od letošního května.
V tradičním studiu Groove Michala Šetky se tak setkávaly, ba utkávaly názory, nápady, omyly, úsměvy i lehce pochodující nervy, protože jinak to ani nemůže být, chcete-li mít na konci co nejlepší sestavu písniček. Takže Petrovi zbylo jen krátké rodinné srpnové Lipno a za dovolenou opravdu těžko označitelná zářijová Kréta (natáčení Miss Aerobic ČR 2005 s písničkou Ona se brání)...



NOVÝ SINGL? SVOU LÁSKU ROZDEJ!?

Podzimní Petrovou promo singlovkou se stala sympaticky retrospektivní píseň z klenotnice jihočeského bigbítu! Magnetofonovým nahrávkám jeho starší sestry a oživeným vzpomínkám na první dětské trsání na kytaru vděčíme za velmi účinně prostou hitovku z konce 60. let, tehdy - hlavně na Českobudějovicku a Českokrumlovsku - slavnou v podání kapely Celestýni.
Najít její originální autory, rozšířit původní text, kompletně přearanžovat celý song a natočit ho v podobě zvukově odpovídající roku 2005 byl úkol pro dvojici Petr Muk a Michal Šetka, stylové vokály pak přidaly Petra a Veronika.
Mediální premiéry se tahle svižná a opakujícím se melodickým a sloganovým motivem v dobrém slova smyslu "neodbytná" písnička dočkala hned 1. října v primovské show pro VyVolené, získávající peníze pro dětskou charitu Kapka naděje...



NOVÉ ALBUM? UŽ BRZY!

Ve fázi pokročilých dokončovacích prací je Petrovo čtvrté, doposud bezejmenné sólové album! Na začátek listopadu 2005 chystané pokračování umělecky i komerčně velmi úspěšných alb Petr Muk (1997), Jizvy lásky (2000) a Dotyky snu (2002) zastihuje letos právě čtyřicetiletého zpěváka ve fázi hudebního i životního ohlížení se vpřed. Vedle pilotní singlovky Svou lásku rozdej tu najdete dalších deset nových písniček. Šest z nich si napsal Petr sám, sedmou ve spolupráci s producentem Michalem Šetkou (ten navíc přidal také jednu svoji), dvakrát jde i o hudbu doposud jen osvědčeného textaře Honzy Dvořáka.
Taneční minidrama To, co mi leží u nohou, etnicky klenutá Půl srdce a stín, klavírní balada Nikdo nikoho nezná, lehce depešovská Zastav čas, rockující Chyceni v sítích nebo pomalá hitovka Kam dál? jsou jen kouskem velmi silné, soundem nezaměnitelně mukovské kolekce.
Přidáte-li k tomu ještě pětici bonusů v podobě covers z éry Oceánu (zahrál si tu celý p.m. band) a z loňského erasurovského projektu, pak je chystané album zcela suverénní odpovědí na podzimní příval desek těch pánů, kteří o Petrovo postavení superstar budou muset ještě dlouho, perně a často i marně teprve bojovat... POZOR: počty písní a jejich názvy jsou jen provizorní, věci jsou stále v pohybu!



PETROVA VOKALISTKA SÓLUJE S EX - ROLLING STONEM WYMANEM!

Zajímavostí se stalo nedávné pražské vystoupení kapely Rhythm Kings, šéfované bývalým baskytaristou slavných Rolling Stones Billem Wymanem! Nejen pro jejich vyšlechtěnou bluesovou muziku, ale z Petrova pohledu také proto, že sólové zpívání tu obstarávala černá Beverly Skeete.
Pátrání v paměti by mělo všem fandům Shalomu zapnout červenou kontrolku: ano, je to tatáž Beverly, která před více než deseti lety výtečně natočila polovinu back vokálů na shalomský "londýnský" singl. Petrovo "křoví" a ex- Stoneova sólistka? Určitě kuriozita - a také důkaz, že hudební svět je opravdu docela malý: ostatně Beverly už v minulosti Prahou projela v úloze doprovodné zpěvačky Pet Shop Boys...


Vloeno: 06.10.2005 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka