aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
KOUŘIM 2013? S PETREM OPĚT SPOLU!

Kdo letos přijel, jistě nelitoval. Petr si znovu pohlídal počasí, takže zvlněná studená fronta s deštěm přišla až po půlnoci, ve chvíli, kdy se Kouřimská skála 2013 už chylíla ke konci. Do té doby se návštěvníky výborně zaplněný přírodní areál (s domorodci nás tam opět bylo v řádu tisíců) s večer kouzelně nasvíceným okolím bavil muzikou na mnoho způsobů, nejčastěji spojenou se vzpomínkou na Petra Muka. Acapellové dívky Gapeels velmi potěšily čtyřhlasy a Zuzka Benešová s Luďkem Fialou zpíváním potichu, "budějický" kamarád Jirka Bidlo přidal kousek pořádného blues a Covertrio nabídlo milé hudební návraty. Medailóny hostů zahájil Petr Kolář ve skvělé formě a příjemně muzikálně posunul Petr Bende, dav rozezpíval Jakub Smolík a Červenou řekou i novým singlem roztancovala Helena Vondráčková.
Hlavní večerní téma, tedy vystoupení Petr Muk Bandu s hosty, bylo přehlídkou písniček oceánských, shalomských i sólových v nových aranžích a s novými vokalisty. Luděk Fiala, ale také Honza Dvořák, Bohouš Josef, Petr Kolář a Petr Bende oslavili Petra úspěšně po svém. PM Band se Zbyškem Kordačem na basu a shalomsko-mukovskými vokalistkami Janami Feriovou a Badurovou byl autentický, Petrovo videorozloučení Sluncem dojemné. Sentiment vzpomínání velmi drsně rozprášilo výtržnické seskupení Hentai Corp., promyšleně dospělým kvalitním rockpopem nahradila kapela Všichni Svatí, dívčím drajvem osvěžily K2 a skvostným zpíváním zpět vrátila Bára Basiková, jejíž song P. M. z nového alba byl muzikou, textem i citovou investicí dalším z vrcholů večera. Tradiční závěr obstaral band B.Lues s vychytanými covery a vítanými hosty.
Na pódiu, před ním i v zákulisí se znovu potkali muzikanti, textař, režisérka klipů, grafička, zvukaři, fandové Oceánu i Shalomu, prostě lidé, pro které je Petr stále silné téma. Často přijeli s celými rodinami, protože Kouřimská skála je víc, než jen hudební festival. Je to místo, kde i v této dosti pitomé době můžeme být Spolu. Poděkování patří všem Kouřimákům, paní starostce Čihákové, firmě Actionservis, sponzorům, a hlavně Tomášovi Waschingerovi a Richardovi Dušákovi, bez nichž by to nikdy nemohlo vzniknout. Kouřim 2014? Pojďme do toho!


Vloeno: 01.09.2013 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka