aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
Petr Muk / červen 2006

Petr má za sebou dvacet let skvělé muzikantské kariéry s Oceánem, Shalomem, a nyní té sólové. Vydal už čtyři samostatná alba, oceněná Zlatými a Platinovými deskami IFPI ČR, byl poctěn řadou posluchačských a profesních ocenění. S p.m. bandem uskutečnil několik velkých republikových turné, natočil více než desítku rádio / TV hitů, absolvoval každoroční stovky vystoupení.

Je tak nejméně od roku 1999 v nepřetržitém pracovním, psychickém i fyzickém zápřahu, pod velkou tíhou odpovědnosti před sebou samým i svými fanoušky.

Jeho citlivá psychika, tak častá u lidí, kteří kumšt jen nemarkýrují, si paradoxně řekla dost ve chvíli, kdy měl před sebou několik týdnů plánovaného volna. Místo prosluněné dovolené tak byl začátkem května přijat na odbornou pražskou kliniku, kde potřebně revidoval a posiloval duši i tělo. Zaskočilo ho celkové dlouhotrvající přetížení ve spojení s určitými danými dispozicemi k občasným depresivním náladám.

Spekulace některých bulvárních i nebulvárních médií byla bohudík nepravdivá (alkohol, drogy atd.), ale bohužel občas stavěla Petra před čtenáři do nepříliš dobrého světla. Nemoc či únava však často postihne kohokoliv z nás…

Manželka Eva se rozhodně neschovávala, nebyla ochromena šokem či bezradností nebo snad dokonce ohrožena na zdraví. Pravidelný kontakt s ní - a také s ní/s ním v bříšku - byl naopak součástí terapie.

Nahromaděné zdravotní problémy naštěstí postupně odcházejí. Petr je tak každým dnem připravenější a natěšenější na příští týdny a měsíce s rodinou, přáteli – a hlavně s muzikou.

Po již zahájeném uvádění hlasivek do potřebné kondice se Petr Muk velmi brzy setká se skladatelem Karlem Svobodou nad průběžnou spoluprací na novém muzikálu Golem. V polovině června pak stráví s rodinou a kamarády týdenní dovolenou v Chorvatsku, a v závěru měsíce se vrátí na pódia prvními vystoupeními. Zatím poněkud ubere na počtu akcí a bude je po celé léto střídat s vydatným odpočinkem.

Zářijový začátek zkoušek na muzikál, nabídnuté hostování na turné s Helenou Vondráčkovou, ale především Petrovo třetí dítě, očekávané na sklonku léta, to je optimistická perspektiva pro příští období. Původně uvažované podzimní „best of“ koncerty jsou, pro časové kolize s muzikálovými termíny, přesunuty na jaro 2007, s předpokládaným dubnovým startem. Do té doby poslouchejme aktuální album Osud ve dlaních a mimořádným videoklipem podpořenou hitovku Láska, ta nebezpečná věc.

Populární lidé prý nemají právo na soukromí. To se však nesmí bolestně dotýkat jejich zcela intimního světa. Petr Muk si nerušenou šanci na období posilujícího klidu vrchovatě zasloužil. Docela určitě nám to bohatě vrátí další skvělou muzikou.


Vloeno: 06.06.2006 | Autor:
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka